Kahdet suorat vaalit riittävät

Share |
18.01.2017

Uusi vuosi on lähtenyt etenemään reippaasti. Tämä on myös kunnallisvaalivuosi.

Monien muiden tapaan olen miettinyt viime viikot lähteäkö ehdokkaaksi kuntavaaleissa vai maakuntavaaleissa. Olen näet ajatellut niin, että kaikilla kolmella suorien vaalien tasolla ei olisi soveliasta olla ehdokkaana, vaikkei sitä olekaan kielletty eikä kielletä.

Uuden maakuntahallinnon johto uudelle henkilölle

Pitkän pohdinnan jälkeen olen päättänyt jättää maakuntavaalit muille ja jatkaa maakunnan ja koko maan asioiden hoitamista eduskunnasta tai kenties EU:n parlamentista käsin, jos minulle suodaan terveyttä ja voimia. Jomman kumman ehdokkuuden noista kahdesta valitsen aikoinaan ja kansa päättää sitten valitseeko minua.

Katson, että olen ollut niin pitkään nykyisen kuntavaalien pohjalta kootun maakuntahallinnon valtuuston puheenjohtaja, että nyt olisi jonkun toisen vuoro, kun valintatapa muuttuu ja tehtävät samoin. Kaiken lisäksi uudesta maakunta-/sotehallinnosta ei tule aitoa maakuntaitsehallintoa ainakaan alkuvuosina. Valtio näet antaa maakunnille rahat ja vieläpä ohjaa Helsingistä niiden käytön pitkälle.

Kaikesta tästä huolimatta kannatan maakuntauudistusta, vaikka valinnanvapauteen liittyy vielä monia arveluttavia kohtia. Niiden selkeytyminen jälkeen voin sanoa asiasta tarkemmin.

Kunnallisvaaleissa ja uudessa kunnassa paljon kiinnostavaa

Olen siis päättänyt asettua ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa. Haluan olla rakentamassa uuden kunnan uutta tehtävää, tarttumista vähän uusiin asioihinkin ja uutta toimintatapaa.

Kaiken lisäksi minuun on vedottu silläkin sanomalla, että keskustalla on nyt ihan oikein mahdollisuus nousta Jyväskylässä toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Sillä taas olisi valtakunnallista merkitystä. Yritän omalla ehdokkuudella auttaa pieneltä osin sanotun tavoitteen saavuttamista.

Osallistun aktiivisesti kunnallisvaalityöhön Jyväskylässä, maakunnassa ja koko maassa.

Pidetään yhteyttä!

19.12.2018Eurovaaliehdokas Mauri Pekkarinen tavattavissa
09.12.2018Yhteiskuntaa on ryhdyttävä eheyttämään
18.11.2018On palattava aluepolitiikkaan ja alueiden kehittämiseen!
06.04.2018Mauri liikkeellä!
18.03.201898 kuntaa menetti yli 1,5 prosenttia!
07.03.2018Pekkarinen vastaa Vapaavuorelle: Yksi hallinto, ei himmeleitä!
19.01.2018Jarrut pois uusiutuvan energian käytöltä
12.01.2018Puhe maakunta- ja sote-uudistusseminaarissa
01.12.2017Sekoilua selvässä asiassa
01.12.2017Puhe Keski-Suomen maakuntavaltuustossa

Siirry arkistoon »