Kahdet suorat vaalit riittävät

18.01.2017

Uusi vuosi on lähtenyt etenemään reippaasti. Tämä on myös kunnallisvaalivuosi.

Monien muiden tapaan olen miettinyt viime viikot lähteäkö ehdokkaaksi kuntavaaleissa vai maakuntavaaleissa. Olen näet ajatellut niin, että kaikilla kolmella suorien vaalien tasolla ei olisi soveliasta olla ehdokkaana, vaikkei sitä olekaan kielletty eikä kielletä.

Uuden maakuntahallinnon johto uudelle henkilölle

Pitkän pohdinnan jälkeen olen päättänyt jättää maakuntavaalit muille ja jatkaa maakunnan ja koko maan asioiden hoitamista eduskunnasta tai kenties EU:n parlamentista käsin, jos minulle suodaan terveyttä ja voimia. Jomman kumman ehdokkuuden noista kahdesta valitsen aikoinaan ja kansa päättää sitten valitseeko minua.

Katson, että olen ollut niin pitkään nykyisen kuntavaalien pohjalta kootun maakuntahallinnon valtuuston puheenjohtaja, että nyt olisi jonkun toisen vuoro, kun valintatapa muuttuu ja tehtävät samoin. Kaiken lisäksi uudesta maakunta-/sotehallinnosta ei tule aitoa maakuntaitsehallintoa ainakaan alkuvuosina. Valtio näet antaa maakunnille rahat ja vieläpä ohjaa Helsingistä niiden käytön pitkälle.

Kaikesta tästä huolimatta kannatan maakuntauudistusta, vaikka valinnanvapauteen liittyy vielä monia arveluttavia kohtia. Niiden selkeytyminen jälkeen voin sanoa asiasta tarkemmin.

Kunnallisvaaleissa ja uudessa kunnassa paljon kiinnostavaa

Olen siis päättänyt asettua ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa. Haluan olla rakentamassa uuden kunnan uutta tehtävää, tarttumista vähän uusiin asioihinkin ja uutta toimintatapaa.

Kaiken lisäksi minuun on vedottu silläkin sanomalla, että keskustalla on nyt ihan oikein mahdollisuus nousta Jyväskylässä toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Sillä taas olisi valtakunnallista merkitystä. Yritän omalla ehdokkuudella auttaa pieneltä osin sanotun tavoitteen saavuttamista.

Osallistun aktiivisesti kunnallisvaalityöhön Jyväskylässä, maakunnassa ja koko maassa.

Pidetään yhteyttä!

21.02.2020EU:n aluepolitiikkaa uudistettava ja arktinen alue huomioitava!
14.01.2020Siirtymärahastoston resurssit tulee kohdentaa oikein
19.12.2019MEP Pekkarinen lausunnonantajaksi EU:n metsästrategiaan
28.11.2019Ilmastokysymystä ei pidä hoitaa pelkoja lietsomalla
06.11.2019Harjoittelijahaku Mauri Pekkarisen toimistolle Brysseliin
17.09.2019Pekkarinen kysyy komissiolta kansainvälisen verkkokaupan pelisäännöistä
16.09.2019Kestävä metsien hoito estää metsäpaloja
04.06.2019Euroopan parlamentin jäsen Mauri Pekkarisen erityisavustajaksi Petri Neittaanmäki
26.05.2019Kiitos äänestäjilleni!
21.05.2019Maatalous- ja aluepolitiikka keskiössä!

Siirry arkistoon »