Turun telakkaratkaisusta

Share |

Maanantai 4.8.2014 klo 14:34


Työ- ja elinkeinoministeriön johto ansaitsee tunnustuksen osuudestaan ratkaisuun, jolla saksalainen telakkayhtiö Meyer Werft ja Suomen Teollisuussijoitus Oy ostavat korealaiselta STX:lta Turun telakan.

Valtiolta puuttui alun perin rohkeus nopeampaan etenemiseen ja valtion mukaan tulemiseen asiassa. Nyttemmin ja Suomen Teollisuussijoituksen avulla valtio on vähenmistöosuudella mukana ja hyvä niin. Näin menetellään muuallakin Euroopassa ja muissa markkinatalousmaissa. Silloin, kun kansallisesti tärkeästä teollisuudesta on kysymys, silloin valtion on oltava järjestelyissä vahvasti ja rohkeasti mukana.

Meyer Werft on hyvin menestynyt perheyhtiö. Erittäin toivottavaa on, että yhtiö enemmistöomistajana on valmis kehittämään Turun telakkaa "täysimittaisena telakkana" eikä oman telakkansa alihankkijana tai kokoonpanijana. Ministeri Vapaavuoren ilmoitus 12 000 henkilötyövuodesta näyttäisi toteuttavan tämän toiveen. Telakan tulevaisuuden varmistaminen on hyvä asia sekä tuhansille alan ammattilaisille että sadoille pk-yrityksille.