Tarjoan sulkaa Rinteen ja Vapaavuoren hattuun !

Share |

Sunnuntai 11.5.2014


Ministeri Vapaavuori on vihdoin puhunut biotalouden mahdollisuuksista. Energiaratkaisuissaan hän on  koko ajan toiminut toisin. Uusi SDP:n puheenjohtaja Rinne puhuu kotimaisesta työstä ja elvyttämisestä. Hänen näytöt ovat vielä antamatta.

Yksi erinomainen ehdotus oppositiosta uusien puheenjohtajien kesken käytäville minihallitusneuvotteluille onkin tässä: Peruuttakaa Kataisen hallituksen vastuuton päätös, jolla avattiin Suomen  ovet kivihiilen vyörylle maahan. Palauttakaa kotimais6en bioenergian kilpailukyky edes Vanhasen hallituksen aikaiselle tasolle.

Nyt Suomeen tuodaan satojen miljoonien eurojen edestä kivihiiltä Uralin takaa, kun sen käyttö piti kokonaan lopettaa maassa. Nyt Suomi on menettänyt tuhansia puhtaan energian työpaikkoja kivihiilityömaille. Nyt hiilen tuonti painaa Suonen surkeaa kauppatasetta entistäkin huonommaksi.

Bioenergian kilpailukyvyn palauttaminen maksaa veronmaksajille vain muutamia miljoonia euroja vuodessa. Kotimaisen energian puolustamisella saataisiin kuitenkin satojen miljoonien eurojen hyödyt ja työtä suomalaisille.

Keskusta siis tarjoaa suorastaan kultalautasella sulkaa puheenjohtaja Rinteen hattuun. Poimikaa, puheenjohtaja Rinne, Keskustan ehdotus tukea bioenergiaa hiilen sijasta. Pienemmän sulan hattuunsa voisi poimia myös ministeri Vapaavuori myöntämällä Kataisen hallituksen tekemä karkea energia-, ilmasto- ja työllisyyspoliittinen virhe ja palauttamalla bioenergian kilpailukyky.

Vapaavuori osaa kääntää kantansa!

Puolentoista vuoden ajan ministeri Vapaavuori ja hallitus julkistivat voimakkaasti, että suomalaisen telakkateollisuuden selviytymisen pitää tapahtua ilman valtion merkittävää mukana olemista. Tämän opin aikana Suomessa on menetetty ohi menneiden tilausten mukana ainakin 10.000 henkilötyövuotta.

Nyt tuosta hallituksen ylenkatsomasta bisneksestä on yhtäkkiä tullut sellaista, jossa valtiokin haluaa olla vähän mukana. Tällaista takinkäännöstä on tervehdittävä ilolla. Samalla joutuu kysymään, mistä täydellinen takinkäännös!