Biotalous Suomen uuden nousun tukipilareita

Share |

Keskiviikko 23.4.2014 klo 14:06


Metsä Groupin ilmoitus Suomen historian suurimman metsäteollisuusinvestoinnin toteuttamisesta on erittäin suuri ja myönteinen asia Äänekoskelle, Keski-Suomelle ja koko Suomelle. Hanke osoittaa, että puu, uusiutuva, kierrätettävä ja kestävän kehityksen mukainen raaka-aine on tulevaisuuden raaka-aine moneen tarkoitukseen, paperin ja kemikaalien raaka-aineeksi, energiaksi ja niin edelleen.  Se osoittaa myös, että biotalous tulee olemaan Suomen uuden taloudellisen nousun tukipilareista.  

Metsä Groupin 1,1 miljardin euron jättihankkeessa kysymys on uuden ajan biojalostamosta, biotehtaasta, joka tuottaa puhtaita raaka-aineita ja lopputuotteita moniin eri tarkoituksiin. Sen  4 miljoonan m3:n raakapuun kysyntä on oiva vastaus halusta ja kyvystä hyödyntää  merkittävä osa nyt käyttämättä jäävästä metsien kasvusta. Suomen metsävarannot antavat mahdollisuuksia uusiin biojalostamoihin.

Suurhankkeella on koko jalostusketjussa myös suuri työllistävä vaikutus. Metsä Groupin suurhanke on suuri voitto Keski-Suomen. Maakunnan asema Suomen metsäteollisuuden suurkeskittymänä vahvistuu ratkaisevasti. Yhtiön johto ansaitsee Keski-Suomen maakunnalta suurkiitoksen.