Niinistön puheet ja teot eri maata!

Share |

Lauantai 8.3.2014


Ympäristöministeri Niinistön viimeksi TV:n Ykkösaamussa esittämät vaatimukset voimavarojen käyttämisestä uusiutuvan kotimaisen energian tukemiseen ovat oikeita. Niinistön puheet ja Kataisen hallituksen teot eivät ole kuitenkaan yhtä maata.

Lisäämisen sijasta hallitus on omilla ratkaisuillaan heikentänyt kotimaisen ja uusiutuvan energian kilpailukykyä yhdistetyssä sähkön- ja lämmöntuotannossa kolmanneksella. Samalla turpeen verotusta on kiristetty rankasti. Niinpä puu ja turve korvautuvat vauhdilla kivihiilellä.

Vihreät ovat Niinistön johdolla romuttamassa uusiutuvan puuenergian tukijärjestelmiä, jotka käynnistettiin Vanhasen hallituksen toimesta. Seurauksena on hiilen massiivinen lisäkäyttö. Kun vielä muutama vuosi sitten päätettiin kivihiilen alasajosta, on hiilen tuontilasku nousemassa tänä vuonna jo yli puolen miljardin euron. Tämä merkitsee tuhansien suomalaistyöpaikkojen menetyksiä ja ilmastopäästöjen lisääntymistä.

Surkuhupaisaa on, että Ykkösaamun toimittaja ei osannut esittää Niinistölle kysymystä, miten ministerin puheet uusiutuvan edistämisestä sopivat yhteen Vihreiden tukeman kivihiilipolitiikan kanssa. Alkeellisin kysymys, joka Vihreille on esitettävä onkin, miten puolue aikoo turvata riittävän kotimaisen sähkön ja muun energian tarjonnan Suomessa.