Puheenjohtajakisan uudet asetelmat

Share |

Torstai 12.4.2012 klo 10:13


 

Puheenjohtaja Mari Kiviniemen ilmoitus jättäytyä pois puheenjohtajakisasta oli yllätys. Olin innolla odottanut hyvää ja kiinnostavaa kamppailua, jossa Mari olisi tietysti vahva ehdokas. Hänen ratkaisuaan on kunnioitettava. Kisa on käytävä aina niiden kesken, jotka ovat ehdokkaina.

 

Savustajan leima ollut tarjolla

Kiviniemi kertoi julkisuudessa, että yksi syy hänen ratkaisuunsa oli se, että hänelle ilmestyi haastajia ensimmäisen pj- kauden päätteeksi. Media tarttui asiaan välittömästi. Meistä ehdokkaaksi asetetuista rakennettiin nopeasti puheenjohtajan savustajia.

Vaikka median ”totuudesta” ei voikaan valittaa, muistutan silti, että jo ennen joulua varapuheenjohtaja Puumala kertoi harkitsevansa Kiviniemen haastamista. Kisa oli avattu.

Puheenjohtajakisan syntymistä ennakoi osaltaan myös monien piirien puheenjohtajien luottamuksen notkahtaminen puolueen puheenjohtajaa kohtaa. Samoin kahden europarlamentaarikon pohdiskelu puheenjohtajan haastamisesta.

 

Presidentin vaalien jälkeen Paavo Väyrynen ilmoittautui puheenjohtajakisaan tammi/helmikuun vaihteessa.

Vaikka Paavon ilmoitus johti suoranaiseen pyyntöjen ryöppyyn, jäin harkitsemaan omaa ehdokkuuttani vielä pitkään.

Niin pitkälle maaliskuuta harkitsin, että monet lehdet alkoivat jopa pääkirjoituksiaan myöten vaatia Marin ja Paavon lisäksi muita puheenjohtajaehdokkaita esiin. Emme ole löytäneet ensimmäistäkään julkista kritiikin sanaa siitä, että kisaan tulisi uusia ehdokkaita.

Eikä kritiikkiä ehdokkuudesta tullut vielä minun 16.3. tapahtuneen ilmoittautumiseni jälkeen. Päinvastoin.

Kun Kiviniemi sitten perusteluineen kertoi jättäytyvänsä kisasta pois, joidenkin keskustapoliitikkojen ja ennen muuta median sanoma muuttui täysin. Nyt Marin haastajat syyllistettiin. Minut ja Paavo paketoitiin. Vaikka tulemmekin Paavon kanssa ihan hyvin toimeen, emme kuitenkaan kuulu samaan pakettiin.

No, tämä on osa tällaisen kisan luonnetta ja se täytyy kestää.

 

Matka Indonesiaan ja Singaporeen

Joudun la 14.4. lähtemään valiokunnan puheenjohtajana johtamaan talousvaliokunnan valtuuskuntaa Indonesiaan ja Singaporeen. Matka on työmatka ja siitä oli sitovasti sovittu jo aikoja sitten.

Vaikka valmistuisinkin mieluusti jo vaalikentille, velvollisuudet on kuitenkin hoidettava.

 

Vapuksi kentälle

Aiemmin kerrotusti aloitan pj- kampanjakierroksen Vapun alla.

Siitä tarkemmin myöhemmin.

 

Mauri Pekkarinen