Parasta Maurilta

Share |

Sunnuntai 1.4.2012


 

 

Kaksi vuotta sitten kisa Suomen Keskustan puheenjohtajuudesta oli innostavaa aatteellista työtä puolueemme hyväksi.

Väistyvä  puheenjohtaja varmisti kaikille ehdokkaille varsin tasapuoliset edellytykset esittäytyä, kertoa ajatuksiaan Keskustan tehtävästä ja ehdokkaasta itsestäkin. Siihen kuului tasavertaisista lähtökohdista mittelö yhteisissä paneeleissa, jotka vetivät väkeä koko puolueen hyväksi.

 

Rovaniemen toisenlainen matka

Kohti Rovaniemeä mennään toisella tavalla.  Nyt vaalityö tehdään enemmän kunkin ehdokkaan omista mahdollisuuksista käsin. Samalla kun ne ovat kovin erilaiset, ne tarjoavat mahdollisuudet uusiin ja toivottavasti mielenkiintoisiin kampanjointeihin.

Otan osaltani asetelman innostavana haasteena.  

Kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kiersi jo ennen presidentin vaaleja kenttää ansiokkaasti. Paavoa ei eduskuntatyö rasita.  Hän jatkaakin samaa latua kentällä ja vauhdittaa menoaan kenttäpostillaan. Hyvä niin. Se on hyväksi Keskustan asialle.

Kenttäkierros vie eteenpäin myös Paavon omia, hyvin pitkältä ajalta tuttuja painotuksia, joille niillekin löytyy kysyntää.     

 

Puheenjohtaja Mari Kiviniemelle kuuluu tehtävästään johtuen, aivan oikein, parhaat ”julkisuuspaikat” eduskunnassa ja mediassa.

Mari saa puheenjohtajan julkisuuden myös puolueen tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Hänen käytettävissään ovat järjestökoneiston osoitteet. Puheenjohtajalta tuleekin kiitettävästi postia. 

Marilla onkin ollut sanottavaa. Hallitus on tarjoillut keskustaoppositiolle paljon nappisyöttöjä ja monet laukaukset niistä ovat onnistuneet.

Keskustan aatteellisen linjan kirkastamisessa on kuitenkin vielä paljon työtä. Linjan hämärtyminen viime vaalikauden loppumetreillä tuotti keskustalle historian suurimman tappion. 

 

Yhdistäjän askelmerkit !

Kiviniemellä ja Väyrysellä on näin kilpailijan silmin paljon erilaisia vahvuuksia. Kaksi keskustakenttää omilla suunnillaan  ansiokkaasti laajentavaa poliitikkoa on rikkaus puolueelle.

Mutta nyt on voimien kokoamisen ja yhdistämisen aika. Siinä puolueen tulevalla puheenjohtajalla on tärkeä rooli. Uskon, että kykenen siihen.

Asemoin itseni ydinkeskustaan. Sinne minut ovat eräät tutkijatkin asemoineet. Tunnistan vahvat ja perinteiset aatteemme juuret, niistä nousevat odotukset ja toiveet politiikan sisällöksi. Uskon myös osaavani soveltaa niitä tämän ja huomisen haasteisiin olipa sitten kysymys huipputeknologian mahdollisuuksista maailmalla tai kylien elinvoiman lujittamisesta. 

 

Nyt tehtäväni on lähteä kertomaan kentälle keskustan aatteesta, ajatuksistani ja linjastani:

- mitä tarkoittaa kansakunnan menestyksen rakentaminen koko Suomen ja kaikkien suomalaisten voimin,

- miten koti, sivistys, koulutus, uuttera työ ja yrittäjyys vie yksilöä ja yhteiskuntaa eteenpäin,

- miksi Suomi tarvitsee eläviä kyliä ja kaupunkeja maan eri osissa muun muassa runsaiden luonnonvarojemme, peltojen, metsien ja kaivannaisten hyödyntämiseksi,

- ja mitä tänään tarkoittaa huolenpito heikommasta.   

 

Kentälle ilman kenttä- tai järjestöpostia!

Minulta on kyselty tiuhaan tahtiin, missä viipyy kenttäpostisi, Mauri?  Asialla ovat olleet niin puolueorganisaation luottamushenkilöt kuin myös rivijäsenet. 

Pahoittelen, että postia ei ole tullut. Yrityksistäni huolimatta en ole saanut organisaation avainhenkilöiden posti- ja sähköpostiosoitteita. Siihen lienee omat syynsä. Kukaan niitä ei tahallisesti minulta pimittäne.

Minulla on kuitenkin sanoma järjestöväelle ja muillekin suomalaisille sekä innostunut mieli. Siksi lähden kohta kentälle. Yksin eduskunnasta ei minun asemassani kunnon kampanjaa tehdä!

 

Vapuksi liikkeelle !

Aloitan kenttäkierrokseni pe 27.4. Helsingissä. Maakunnista suuntaan ensimmäisenä Pohjois-Karjalaan.   Aion kiertää runsaan kahden viikon ajan Suomea vähän uudella otteella. Käyn välillä eduskunnassa äänestyspäivinä. Pääosan tuosta ajasta olen kuitenkin reilusti pois eduskuntatyöstä. Teen sen hyvän asian puolesta ja laiminlyömättä välttämättömintä kansanedustajan tehtävää.  

Kenttäkierroksen ideasta ja profiilista kerron myöhemmin ja tarkemmin. Sen jo nyt voi sanoa, että pyrin tapaamaan mahdollisimman monta jäsenäänestykseen osallistuvaa, mutta ei vain heitä, vaan kaikkia muitakin Keskustan sanomasta kiinnostuneita, koululaisista eläkeläisiin.    

Jo kohta pääsiäisen jälkeen tarkoitus on tulla uudella mallilla esille myös ns. sosiaalisessa mediassa. Niinpä pääsiäisen tienoo ei tällä kertaa sisällä pitkiä Lapin hiihtoja. Keskityn valmistautumaan kaikkeen edellä kerrottuun kotona. Hiihtelen toki Päijänteen rantajäillä. Riennän sinne heti kirjoitettuani tämän pakkasen piristämänä sunnuntaiaamuna 1.4. Eikä tämä ole aprillia! 

 

Tule mukaan!

Kutsun kampanjaani mukaan ihmisiä eri puolilta maata. Tarvitsemme yhteyshenkilöitä sanan saattajiksi,  tilaisuuksien järjestäjiksi ja tapahtumien toteuttajiksi.  Toivon, että voit  vastata innostukseeni ja tulla työhön yhteisten arvojen ja ihanteiden puolesta, isänmaamme hyväksi. Toivon, että tulet mukaan tekemään hyvää kampanjaa kohti Rovaniemen puoluekokousta.

Ota yhteyttä! Yhteystiedot ovat ohessa mukana. Vapulta avustajieni määrä kasvaa. Heistä myöhemmin ja tarkemmin.

Hyvää pääsiäistä !

Mauri Pekkarinen, Jyväskylässä 1.4.

Yhteystiedot:

mauri.pekkarinen@eduskunta.fi

050 511 3097

Anne-Mari Pekkarinen

anne-mari.pekkarinen@eduskunta.fi

09 432 4097