Maailman myllerryksessä vaaleja kohti

Share |

Lauantai 19.3.2011


Maailman myllerryksessä vaaleja kohti

Suomen eduskuntavaalien loppusuoraa kehystävät monet Eurooppaa ja koko maailmaa koskettavat myllerrykset. Japanin maanjäristys ja sen synnyttämä tsunami ovat aiheuttaneet valtavia inhimillisä ja aineellisia menetyksiä. 

Tsunami osoitti lisäksi, kuinka haavoittuvaisia ihmisen rakennelmat voivat olla. Vaikka ydinvoimalaitokset kestivät maanjäristyksen, tsunamia ne eivät kestäneet. Niinpä järkyttävä onnettomuus on menossa eikä sen lopullisista vaikutuksista tiedetä.

Vaikka tiede osaakin rakentaa ydinvoiman turvallisesti, ihminen ei vieläkään osaa varautua riittävän hyvin luonnon voimiin. Nyt on paikallaan arvioida perusteellisesti kaikki teoreettisetkin ydinvoiman käyttöön liittyvät riskit.

Japanin tapahtumat panevat ohjalmani uusiksi

Japanin tapahtumat panevat myös minun aikatauluni uusiksi. Olin lauantaiaamuna YLE:n Ykkösaamu- lähetyksessä juuri Japanin tapahtumien ja energiakysymysten merkeissä.  

Näin ollen jouduin peruuttamaan lauantaiaamuksi ilmoitetut Laukaan ja Äänekosken tilaisuudet. Mutta Jyväskylän kävelykadulla ennätin käydä. Sieltä sitten Kyyjärven Palettiin ja illaksi Karstulaan.

Koko sunnuntain joudun viettämään virkatehtävissä ja vaalitilaisuuksissa Vaasan seudulla ja Etelä- Pohjanmaalla.  

Maanantaina EU:n energiaministereiden kriisikokous

Maanantaiaamuksi EU:n energiakomissaari Öttinger on kutsunut koolle energiaministereiden kokouksen pohtimaan sekä Pohjois-Afrikan että Japanin onnettomuuksien vaikutuksia Euroopan energiamarkkinoihin.

Näin ollen myös maanantain hyvin monet tilaisuudet maakunnassa siirtyvät. Uusista ajankohdista ilmoitamme myöhemmin.

Hyvää viikonvaihdetta !

Mauri