Viikonlopun varrelta

Share |

Tiistai 1.3.2011 klo 9:29


Maailmalla jyrisee

Pohjois-Afrikan myllerrykset jatkuvat. Tunisian ja Egyptin jälkeen vuorossa on nyt Libya. Maan johtaja Gadaffi näyttää olevan valmis äärimmäisiin toimiin omaa kansaansa kohtaa.

EU julkisti maanantaina Brysselissä energiaministerineuvoston kokouksessa kannanottonsa Libya- pakotteista. Edustin kokouksessa Suomea.

Libyan tilanteella on jo ollut ja sillä on vaara olla jatkossa nykyistäkin suurempi merkitys energian hintaan. Energiaministereiden kokouksessa saatoimme todeta että Saudi-Arabia on luvannut lisätä öljyntuotantoaan ja että EU- maiden varmuusvarastot ovat mittavat. Silti öljyn saatavuuden pienikin uhka nostaa öljyn hintaa.

Komissaari Hahn vieraanani

EU:n aluepolitiikasta – nykykielellä koheesiopolitiikasta – vastaava komissaari Johannes Hahn oli viikonlopun vieraanani eri puolilla Lappia.

EU on valmistelemassa uusia koheesiopolitiikan päätöksiä, jotka ulottuvat aina vuoteen 2020 saakka. Hahn on paljon vartija. Hänen salkussaan on 350 miljardin euron suuruiset EU:n aluepolitiikan rahat meneillään olevaa seitsemän vuoden kautta varten.

Minun tehtävänäni on yrittää vakuuttaa myös Suomen tarvitsevan jatkossakin oikeudenmukaisen siivun tuosta miljardikasasta. Kun Suomi liittyi EU:iin vastasin silloinkin Suomessa aluepolitiikasta. Menestyimme. Saimme paljon puhutun 6- alueen, joka toi maakuntaan rahaa. Nyt pyritään samaan vähän toisenlaisin järjestelyin. . .

Perussuomalaisille kaikki on mahdollista

Kotimaan politiikassa näytti viikonlopulla perussuomalaisten erikoinen meno jatkuneen. Puolueen vaaliohjelmassa luvattiin monenlaista hyvää. Surkuhupaisinta nyt kuitenkin oli, että ohjelma esitti omina vaatimuksinaan ison joukon Ilta-Sanomienkin listaamia ”hyviä asioita”, jatko on jo päätetty, mutta joita Soinin puolue ei nyt ollut huomannut. Ajatus lienee ollut, että otetaan nyt hallituksen hyvistä teoista pinnat pois kun ihmiset eivät kuitenkaan muista, että niistä juuri päätettiin.

No, aika on tätä. Valistuneiden äänestäjien jaksan edelleenkin kuitenkin näkevän ”Keisarin uudet vaatteet”.

Mauri Pekkarinen